ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΕΣ - η πράσινη επιλογή

 Τηλ. 02-493827  02-355560		Τ.Θ. 9682 Λευκωσία
 Φαξ. 02-498972  02-355622		environm@spidernet.com.cy

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Τα γεγονότα που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσαν το ΕΤΕΚ και οι οργανώσεις ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΚΑΜΑ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στην περιοχή Ασπρόκρεμμου στον ΑΚΑΜΑ, όπου ο Υπουργός Εξωτερικών έχει ξεκινήσει την ανέγερση ξενοδοχείου δημιουργούν σ οβαρό θέμα δημοκρατικής συμπεριφοράς και αφήνουν ακόμα πιο εκτεθημένο προσωπικά τον Υπουργό.

Η διενέργεια αντιδιαδήλωσης θυμίζει μεταεμφυλιακές καταστάσεις στην Ελλάδα ή καλύτερα πρακτικές του Ντεκτάς. Η συνάθροιση ταραχοποιών στοιχείων σχεδόν από ολόκληρη την επαρχία Πάφου, με μοναδικό σκοπό να ματαιωθεί μια καθόλα νόμιμη και ειρηνική εκδήλωση δ ιαμαρτυρίας, αποτελεί στυγνή μορφή τρομοκρατίας. Το γεγονός ότι επικεφαλής της ομάδας των ταραχοποιών στοιχείων (μικρή όντως σε σχέση με την μάζα των διαδηλωτών κατοίκων) βρίσκονταν άτομα που εργοδοτούνται στις επιχειρήσεις του κ. Μιχαηλίδη έχει πλήρως τεκμηριωθεί, αφού στα άτομα αυτά έχει προσάψει σχετ ικές κατηγορίες ή αστυνομία (π.χ. για κλοπή των πανώ των οικολόγων) Η παρουσία επωνύμων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και η προσπάθεια κομματικοποίησης της όλης κατάστασης, με τη συντονισμένη προσπάθεια του κομματικού μηχανισμού του ΔΗΣΥ, κλιμάκωσε μια ανύπαρκτη διαφορά.

Η αντίθεσή μας στο έργο του κ. Μιχηλίδη δεν στρέφεται κατά των κατοίκων της περιοχής. Το περιβαλλοντικό έγκλημα βαραίνει τον κ. Μιχαηλίδη, του οποίου το προσωπικό κέρδος και μόνο εξυπηρετεί. Δυστυχώς, ολόκληρη η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους κατοίκους της περιοχής.

Η καθυστέρηση στην ανακύρηξη και οργάνωση της περιοχής της χερσονήσου του ΑΚΑΜΑ σε ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και στην εφαρμογή προγραμμάτων περιφεριακής ανάπτυξης κατά το πρότυπο πολλών ανάλογων περιοχών στην Ευρώπη αλλά και αλλού, δίδει το δικαίωμα στους οποιουσδήποτ ε μεγαλοεπιχειρηματίες (σ’αυτή την περίπτωση είναι ο ίδιος ο Υπ. Εξωτερικών της Κυβέρνησης) να χρησιμοποιούν τους κατοίκους της περιοχής ως ασπίδα των προσωπικών τους μεγαλοσυμφερόντων.

Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να παραιτηθεί από τα σχέδια του για καταστροφή της παραλίας του Ασπρόκρεμμου, διαφορετικά να παραιτηθεί από το δημόσιο του αξίωμα. Οσα ήδη συμβαίνουν εκθέτουν την έννοια της Δημοκρατίας και της χρηστής διοίκησης στον τόπο αυ τό, ενώ θίγουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΕΣ